Nieuws

Regelmatig zijn er nieuwswaardige zaken die we in deze rubriek beschrijven. 
Voor evenementen, foto's en leuke nieuwtjes verwijzen wij naar onze Facebookpagina en Instagram account.

11 okt lees meer

Collega Co Stroomberg overleden

Via dit bericht willen wij u het verdrietige nieuws laten weten dat onze zeer gewaardeerde collega Co Stroomberg 8 oktober op 57 jarige leeftijd is overleden. Co Stroomberg was vele jaren docent Economie en M&O bij ons op school.

We zullen in Co een goede collega missen, een eerlijke Amsterdammer met een groot hart voor leerlingen en liefde voor de school. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Monique, zijn twee zoons Tim en Jesse en ook andere familie en bevriende collega’s die dicht bij hem stonden.

In de stilteruimte van het Calandlyceum is een plek ingericht waar (oud)leerlingen en (oud) collega's Co kunnen herdenken. Er ligt hier ook een boek, waarin jullie herinneringen aan Co Stroomberg kunnen opschrijven. Dit boek zullen we later aanbieden aan zijn vrouw Monique en de kinderen.

10 okt lees meer

Auschwitz reis 2020

Aanmelden is vanaf nu mogelijk

In 2017 ging de eerste groep leerlingen naar Auschwitz; 39 leerlingen kwamen helemaal onder de indruk terug uit dit voormalige concentratie- en vernietingskamp. In 2018 en 2019 groeide de groep naar ruim 50 leerlingen en was wederom een indrukwekkende ervaring.

Daarom vertrekt na de kerstvakantie, in januari 2020, wederom een bus vol met leerlingen naar Polen.

 

8 okt lees meer

Ronde tafel "Laptop voor school en hoe daar thuis mee om te gaan"

Voor leerlingen en hun ouders van de eerste twee klassen is het vaak nog zoeken hoe ze met huiswerk en werkdruk om kunnen gaan. En ook als dit weinig problemen oplevert kan het prettig zijn om ervaringen hierover uit te wisselen en van andere ouders te horen hoe zij met huiswerk omgaan en hoe anderen ´het nou doen´.   


Donderdag 10 oktober is er gelegenheid om op het Caland over het thema ´Ronde Tafel over Laptop voor school en hoe daar thuis mee om te gaan` te komen luisteren en te praten. 
We starten de avond gezamenlijk om 19.00 uur (u bent welkom vanaf 18.45 voor een kopje koffie/thee). Na de gezamenlijke start gaan we in groepen in gesprek. De avond zal tot 20.00 uur duren.

U kunt zich opgeven via deze link

 

7 okt lees meer

Weg met biologie naar de waterleidingduinen

Weg met Biologie op 12 oktober.

De tweede editie van Weg met Biologie! Aanstaande zaterdag gaan we naar de waterleidingduinen vlakbij Zandvoort. We gaan opzoek naar herten, vossen, paddestoelen en eetbare planten. Geef je snel op!

12 jun lees meer

Fietsen is leuk en gezond!

In samenwerking met fietsorganisatie BYCS krijgen leerlingen van het Calandlyceum, die nu niet of nauwelijks fietsen, gebruik maken van gratis fietsen. Doel is natuurlijk om de leerlingen bewust te maken van hoe prettig en makkelijk, en natuurlijk gezond, fietsen is!

© 2019 calandlyceum ® All rights reserved. Website by Swerk online | Content en redactie: Sabine Schippers Schrijfpraktijk | het Calandlyceum staat onder het bevoegd gezag van de Stichting Progresso.